Manipulált keresztút
(forrás: www.kreuz.net – 2008. július 11.)

Világ-ifjúsági vagy világ-zsidó találkozó? Sydneyben több tekintettel vannak e világ hatalmasaira, mint a királyok Királyára.
      A szervezők közleménye szerint a világ-ifjúsági találkozón a keresztút járása, melyre július 18-án kerül sor, „a hét kulcsfontosságú lelki és apostoli eseménye lesz”. Mindazonáltal az említett keresztútnál hat stációt kicserélnek és kettőt összevonnak, így az csak 13 állomásból fog állni.

Mons, Anthony Fisher, Sydney segédpüspöke és a találkozó főszervezője, világossá tette, hogy e változtatásokat nem Krisztus, hanem a politika kedvéért csinálták. „Mindenki számára világossá akarjuk tenni, hogy Krisztus szenvedése, melyet a találkozó alatt ünneplünk, senkit nem akar támadni és semmilyen előítéletet nem akar táplálni, melyet az emberek esetleg a szívükben hordanak” – jelentette ki a prelátus a Sydney-keresztútról. Nem egészen világos, hogy ezzel a segédpüspök azt is akarta-e mondani, hogy a katolikus Egyház szokásos keresztútja mindezeket az elemeket tartalmazza.

Sydney új-konzervatív érseke, George Pell bíboros megerősítette, hogy „ez a katolikus ünnep nyitott és minden vallás tagja számára alkalmas” lesz. „Ez az új evangelizáció, melyet a világ-ifjúsági találkozó támogat” – tette ehhez hozzá Marian Therese Horvat‘Tradition in Action’nevű amerikai internetes blogon. Ez az evangelizáció abból áll, hogy az Egyház ellenségeit nem sértik meg” – mondta Horvat.

„Az egyetlen, ami a világ-ifjúsági találkozón tilos, az a katolikus hit konzekvens és megalkuvásnélküli hirdetése.”

A keresztút hagyományos római katolikus formáját XII. Kelemen pápa 1731-ben „Utasítások arról a módról, ahogyan a keresztutat járni kell” brévéjében ismerte el kánonilag és látta el búcsúkkal.

(emlékeztetőül: idén nagypénteken Rómában is „új” ökumenikus keresztutat jártak)

Lásd ezzel kapcsolatban még a következő cikket:
       „Istentelen super-party”
       Katolikus parti


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA