Mikor lesz végre Tarzusban keresztény zarándokközpont?
(forrás: www.kath.net – 2008. szeptember 7.)

Két hónappal a világszerte kihirdetett Pál-év kezdete óta sem hoztak még döntést a török hatóságok a népek apostolának szülőhelyén, Tarzusban létesítendő keresztény zarándokközponttal kapcsolatban. Joachim Meisner bíboros, Köln érseke ezért levélben kérte Dr. Ertugrul Günay török kultúr- és idegenforgalmi minisztert, hogy a zarándokközpont megvalósításának helyét és időpontját adja meg.

A miniszter néhány héttel ezelőtt azt írta az érseknek, hogy egy régi gyapotgyár bizonyos részét szándékoznak az istentiszteletek és a zarándokok ellátására átalakítani. De e terv vizsgálata még folyamatban van. További részleteket a levél nem tartalmazott. Meisner bíboros a Pál-év alkalmából szeptember 29-től október 3-ig tartózkodik a német püspöki konferencia delegációjának élén Isztanbulban és Tazusban.

A kölni érsek tavaly törökországi útja alkalmából szállt először nyilvánosan síkra azért, hogy Tarzus állandó keresztény zarándokközpontot kapjon. Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnöknek e cél érdekében írt két levele mindeddig megválaszolatlan maradt. Múlt februárban Kölnben tett látogatása során Erdogan megígérte, hogy támogatni fogja egy ilyen központ létrejöttét, amint az Egyház ezt kérvényezi tőle.

Lásd ezzel kapcsolatban még:
      Új török párt alakult a keresztény misszionáriusok ellen


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA