A Gender-Mainstreaming
Írta: Gabriele Kuby
(forrás: www.kath.net – 2008. május 25.)

Gabriele Kuby 2008. május 19-én Münchenben a Deutsche Bank által rendezett vitafórumon előadást tartott a „demográfia – család – gazdaság” témában. Most ebből az előadásból következik pár részlet.

A Gender szó egy műfogalom, mely azt a régi ideát akarja legyőzni, hogy a férfiak és nők identitását biológiai nemük határozza meg. Az új Gender-embernek szabadon kell tudni megválasztania nemét és szexuális orientáltságát. Hogy a „patriarchális kényszer-heteroszexualitástól” végleg meg lehessen szabadulni, a nemi különbözőségeket nivellálni kell. A férfi a pelenkázó asztalhoz, a nő a gazdaságba – ez a jelszó. Ennek neve „undoing gender”. És mindezt korán kell elkezdeni, legkésőbb az óvodában, de még jobb már a bölcsőben.

A Gender-Mainstreaming a férfiak és nők közötti „egyenjogúvá tevés” fogalmával álcázza magát, holott az a célja, hogy destabilizálja az ember szexuális identitását, és ezáltal egyáltalán magát az identitást. Az olyan ember, aki már nem tudja, hogy kicsoda, sőt már azt sem, hogy férfi vagy nő egyáltalán, akkora identitás válságba zuhan, mely képtelenné teszi, hogy a jelen és a jövő nagy problémáinak megoldásához pozitívan hozzájáruljon.

Az alkotmány arra kötelezi az államot, hogy a házasságot és a családot az államrend különleges védelme alá helyezze. Mindazonáltal az állam egyre jobban megvonja a családtól az anyagi, a szociális és az erkölcsi léthez szükséges alapot.

Az alkotmány garantálja a szülők jogát a gyermekek ellátásához és felneveléséhez, ugyanakkor az állam egyre jobban bitorolja a szülők eme jogát. Tényleg ez a helyes válasz a demográfiai válságra, mely egyre inkább a gazdaság és a demokrácia válságává válik?

A cikkel kapcsolatban lásd a következő hírt:
      Gabriele Kuby lett Németországban a 2008-as év újságírónője


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA