Gabriele Kuby lett Németországban a 2008-as év újságírónője
(forrás: www.kath.net – 2009. január 9.)

München/Németország
Ki élte a 2008-as évben bátran és meggyőzően keresztény hitét? A német és svájci „idea” szerkesztőségek (Matthias Pankau, Helmut Matthies és Tobias-B. Ottmar) január elején ismét bemutatták 2008 keresztényeit.

„Az év újságírónője” kategóriában „idea” Gabriele Kubynak ítélte oda az első helyet. A hírügynökség szó szerint ezt írta: „Publicistaként és előadóként Gabriele Kuby a modern társadalom zsákutcáit vázolja fel, és kiútként a keresztény értékekre való új-ráeszmélést jelöli meg. A háromgyerekes anya azt mondja, amit igaznak tart anélkül, hogy a Political Correctness posztmodern tabuira tekintettel lenne.

Pedig ez nem volt mindig így…

Gabriele Kuby egykor – ahogy ő meséli – a 68-asok szimpatizánsa és harcostársa volt. Ezek céljaiért maga is az utcákra vonult, 1967 nyári szemeszterében a berlini egyetem diákbizottságának politikai referense volt.

De nemsokára nagy belső üresség vett rajta erőt. A 70-es évek elején „hasissal a hátizsákjában” – ahogy maga írja – vetette magát az életbe válaszokat keresve a szívében egyre jobban eluralkodó vágyra: „Ma azt kérdezem magamtól, hogyan lehetséges egy olyan világban, melynek alapértékeit a 68-as forradalom szétzúzta, élni a Jézus Krisztusban való lehorgonyzás nélkül.”

Gabriele Kuby 1997-ben lépett be a katolikus Egyházba.

A cikkel kapcsolatban lásd a következő hírt:
      A Gender-Mainstreaming


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA