Örömteli hír Brüsszelből és egy felkavaró Milánóból, „VI. Pál városából”
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2010. november 15.)


Miként ezt a Szent Péter Papi Közösség Belgiumból jelentette, Léonard érsek ez év november 1-i hatállyal a brüsszeli Szent János és István templom lelki gondozását az ő közösségükre bízta. Egyelőre minden vasár- és ünnepnap ünnepélyes misét, péntekenként és szombatonként pedig csendes misét mutatnak be a régi rítusban. Az apostolkodásnak további állomásai a szentségimádás, valamint a felnőtt- és gyermekhitoktatás lesz.


Eközben a messeinlatino olasz hírügynökség Milánóból abszurd hírt közölt: Jean-Pierre Herman főtisztelendő, Léonard érsek titkára, a „Boldog John Newman és a liturgia” címmel lezajlott konferencia záróakkordjaként olyan rítusú misét szeretett volna a milánói dómban ünnepelni, mint amilyet Newman celebrált. Ezt először kereken megtagadták neki, majd az Ecclesia Dei bizottság közbeavatkozására azon feltétellel engedélyeztek, hogy a misét a dóm nyitvatartási idején kívül, zárt ajtók mögött és mindössze egyetlen egy ministráns jelenlétében szabad bemutatni, „hogy a híveket ne zavarják meg”.


(megj.: Aki eddig nem sejtette, hogy mi áll saját munkatársai és a belga katolikus közösség által a brüsszeli érsek ellen indított támadás hátterében, azaz, mi Léonard érsek úr valódi bűne, az ebből a cikkből megtudhatta. Lásd a honlap „Katolikus támadás” a belga érsek ellen című írását.)

(A fotón Leonard érsek látható)

2010. november 19.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA