Kínálatunk: Minden nap szentmise rendkívüli rítusban

1.
Az FSSPX P. Helmut Trutt vezette müncheni priorátusának honlapján – http://pius.info/zentren/539-stpiusx-kirchepatronabavariae – a következő bemutatkozás volt olvasható:

      Kínálatunk:

  • Minden nap szentmise (rendkívüli rítusban)
  • Bármely időben beszélgetések és gyónások
  • Hetente hitkurzus
  • Gregorián kórus
  • Gyermekkatekizmus
  • Eucharisztikus gyermek-kereszteshadjárat
  • Hetente fiatalok csoportja 16-26 éves korig
  • Havonta egyszer találkozó a fiatalabb lányok részére
  • Havonta egyszer találkozó a ministránscsoportok részére
  • Havonta egyszer találkozó a családok számára
  • Havonta egyszer találkozó a harmadrendűek számára
  • Havonta egyszer Pius-kör
  • Havonta egyszer találkozó a nem házas felnőttek számára
  • Havonta egyszer találkozó a Jézus Szíve női tisztelőinek

A lelkipásztorkodással három pap van megbízva, akik a következő nyelveken beszélnek: német, angol, francia, olasz.

      Kapcsolat:

Pater Helmut Trutt (Prior)
Priorat St. Pius X.
Johann-Clanze-Str. 100
81369 München

Tel: 089 - 71 27 07
Fax: 089 - 716 68 720

E-Mail: muenchen@fsspx.de

Írjanak nekünk vagy látogassanak meg, mi itt vagyunk Önökért!


2.
A Piusközösség lopakodó liberalizálása megy tovább
(forrás: http://mitderimmaculata.blogspot.fr – 2013. december 30.)


Nem sokkal ezelőttig a szentmisét az FSSPX-ben a hagyományos rítusban ünnepelték. Most a kínálatban új valami jelent meg: a latin misének mint rendes formának az eltörlése!
     A miseszöveg, ahogy azt Szent V. Pius pápa apostoli teljhatalommal kidolgozta és minden időre kötelező érvénnyel előírta, „kötelező érvényű mindenütt, ahol a római egyház rítusa szerint ünneplik a szentmisét”. (Quo primum, Szent V. Pius pápa)

Mint római katolikusok, mi tehát kötelesek vagyunk ezen változatlan rítushoz, mint a római-katolikus Egyház rendes miserítusához ragaszkodni. Soha nem vehetjük át a zsinati egyház nyelvhasználatát, ami a II. Vatikáni Zsinaton egy nem-katolikus Novus Ordo-t hozott létre, és ezt nem megengedett módon a rendes miserítusnak jelentette ki. Ezt a Novus Ordo-t Lefebvre érsek fattyú-rítusnak nevezte (Lille, 1976). Az új mise önmagában rossz, „mert protestáns lelkülettel van tele, és a hit számára káros mérget tartalmaz”. (Nyílt levél a tanácstalan katolikusokhoz)

Az Egyház hagyományának tagadásával egyenlő, ha a Szent X. Pius Papi Közösség az igazi misének ezt a II. Vatikáni Zsinat által megtörtént lealacsonyítását megerősíti, mikor elfogadja a szentmise rendes formájának megnevezésére a „rendkívüli rítus” kifejezést.

Tartsuk távol magunkat a dörgölődzés minden formájától!

„A zűrzavar és a nyugtalanság ezen idejében nem ritkán látni olyan híveket, katolikusokat, igen még a világi papok és a kolostorokban is olyanokat, akiknek ajkáról mindig a középút, a kibékülés, a kompromisszumok szavai hangzanak el. Nos, én nem habozok kijelenteni, hogy ezek a férfiak tévednek, és én rájuk egyáltalán nem mint az Egyház legveszélytelenebb ellenségeire tekintek. Romlott és visszataszító légkörben élünk; védjük magunkat ellene; ne hagyjuk magunkat hamis tanok által megrontani, melyek a mindent megmenteni ürügye alatt, mindent elveszítenek.” IX. Pius pápa


[Ez a hír is bejárta a földgolyó összes „ellenálló” blogját. Ennek eredményeképpen a „rendkívüli rítusban” kifejezést törölték a müncheni honlapról. A megadott linken ez már nem látható. A magam részéről én már a „Kínálatunk” kifejezést elképesztőnek tartom egy katolikus templomban, különösen, ha az alatta felsoroltakat nézzük. „Wir bieten an”, „mi kínálunk minden nap szentmisét”, ez körülbelül annyira katolikus, mint a piacon a „mai kínálat: spanyol görögdinnye” felirat. Fuchs atya még a saját szemével láthatta az eredeti szöveget, különben nem hivatkozhatott volna erre. Ráadásul attól a paptól, akivel hat évig egy fedél alatt lakott – hiszen P. Trutt 2013. augusztus közepéig az osztrák disztrikt vezetője volt –, és akiről tudta, hogy nem híve a kiegyezésnek, és akit szentnek tartott. Most láthatta, hogy három hónap alatt hova lehet eljutni, ha valaki meg akar felelni Menzingennek.]


Feltéve: 2014. január 8.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA