Október 26-án kezdődik a párbeszéd
(forrás: www.kath.net és www.exsultet.net – 2009. október 15.)

A Vatikán szóvivője, P. Federico Lombardi SJ október 15-én bejelentette, hogy a Szentszék és a Szent X. Pius Papi Közösség közötti párbeszéd a következő utáni héten kezdődik. P. Lombardi egyúttal azt is megerősítette, hogy a Vatikán szakértői azok lesznek, akiknek neve a sajtóban már szeptember elején nyilvánosságra került:

Az Ecclesia Dei bizottság (mely a Hittani Kongregációhoz tartozik, lásd Az Ecclesia Dei bizottság átszervezése című cikket) oldaláról – e bizottság főtitkára, Msgr. Guido Pozzo mellett – a Hittani Kongregáció titkára, Luis F. Ladaria SJ érsek, valamint a szakértők (lásd a honlap A tárgyalások október közepén kezdődnek című cikkét): a nemzetközi teológiai bizottság titkára, a Hittani kongregáció tanácsadója, a svájci 47 éves domonkos, Charles Morerod; a német jezsuita dogmatikus, a Hittani kongregáció tanácsadója, Karl Josef Becker SJ és az Opus Dei általános vikáriusa, a Hittani kongregáció tanácsadója, Msgr. Fernando Ocariz Brana – vesznek részt.

A találkozásokra a Szent Officium palotájában kerül sor. A tárgyalások tartalmát, melyek a megoldatlan dogmatikai kérdéseket érintik, szigorúan bizalmasan kezelik.

A találkozás végén közleményt adnak ki.

Hogy a szigorú bizalmasságra való tekintettel, mennyire tartalmas lesz ez a közlemény, igencsak kérdéses.

A Pius Közösség azonnal reagált a Vatikán közleményére és nyilvánosságra hozta saját szakértőinek nevét.

(A képen Msgr. Guido Pozzo látható (lásd a honlap Msgr. Guido Pozzo régi rítusú szentmisét celebrál című cikkét))


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA